Diensten

Om duidelijk inzicht te krijgen in de competenties en vaardigheden van medewerkers in de automotive zijn geschiktheidsonderzoeken en assessments een belangrijke graadmeter. Op basis hiervan wordt meetbaar of een specifieke functie past bij een medewerker of welke training of opleiding er aanvullend nodig is. Je helpt er gemotiveerde medewerkers mee in hun persoonlijke ontwikkeling en daar heeft ook het bedrijf baat bij.

Wie op zoek is naar nieuwe medewerkers in de autobranche, is altijd op zoek naar de perfecte sollicitant die past bij het bedrijf en waarbij kennis, kunde, motivatie in balans zijn. Veel zaken worden tijdens een kennismakingsgesprek te weinig belicht. Wat is de intrinsieke motivatie van de kandidaat om te kiezen voor deze functie? Past de kandidaat wel bij de bedrijfscultuur? En klopt de ervaring en opleiding in de praktijk ook met waar je naar op zoek bent? Een assessment helpt om antwoord te krijgen op al deze vragen. Het is een veelgebruikt onderdeel van de sollicitatieprocedure. Tijdens deze objectieve en onafhankelijke test krijg je een inhoudelijk beeld van de kandidaat.

Fleet Coaching geeft inzicht in de kwaliteiten en ontwikkelbehoefte van mensen en ondersteunt bij de groei in competenties en in persoonlijke ontwikkeling. Met bewezen methodieken krijg je inzicht in alle kwaliteiten in relatie tot de vereiste functie, de rol en het gedrag. Met dit inzicht weet je wat de ontwikkelbehoeften zijn, zodat je daarop kunt sturen met trainingen en kansen op de werkvloer. Heb je de juiste mensen met de juiste motivatie op de juiste werkplek, dan leidt dit tot betere prestaties, gemotiveerd personeel, minder personeelsverloop en minder faalkosten in de onderneming.

foto

Interesse in een samenwerking?
Bel of stuur een mail: